Filmjölkslimpa (från Leila bakar 2007-04-07)
Ingredienser
4.5 dl filmjölk
4.5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl havregryn
2.5 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1.5 tsk salt
1.5 tsk bakpulver
1.5 tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor
1 dl hasselnötter
1 dl torkade fikon
1 dl russin
Förberedelsetid: 15 min
Tillagningstid: 45 min
Färdigt på: 60 min
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda filmjölk och sirap i en bunke.
3. Skär bort kvisten från fikonen och hacka dem och hasselnötterna grovt, blanda med de torra ingredienserna och filmjölken.
4. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna.5. Fyll formen med smet, strö över lite grovt rågmjöl och grädda brödet i cirka 45 minuter.
Fan du är en riktig husmor du!:D /Carro
SvaraRaderaVilket härligt bröd det lät som!! Massa nyttigt ;)
SvaraRadera